2012. április 22., vasárnap

a delmagyar.hu - n olvastam, megosztom :(


Éjfélkor véget vetne a bulizásnak Kecskemét polgármestere Kecskemét
A delmagyar.hu birtokába került előterjesztés tartalma szerint május 1-jétől kezdve éjfélkor be kell majd zárnia az összes szórakozóhelynek Kecskemét belvárosában.
Amennyiben a csütörtöki közgyűlésen rábólintanak a tervezetre, tucatnyi szórakozóhely is tönkremehet. A dr. Zombor Gábor polgármester által szignózott előterjesztésben – melyet a csütörtöki közgyűlésen szavazhatnak meg a képviselők - úgy fogalmaznak, hogy a rendelet-tervezet megalkotását elsődlegesen az indokolja, hogy város lakói bejelentéseikben, panaszaikban számtalan esetben kifogásolták a vendéglátó üzletek éjszakai üzemelését, valamint az egység előtt tartózkodó, illetve az érkező és távozó vendégek közterületen tanúsított magatartását.
A szórakozóhelyek környezetében tapasztalható éjszakai hangoskodás, randalírozás, vandalizmus, kukaborogatás, szemetelés, az érkező-induló gépjárművek zaja, ajtócsapkodás, az egységnél parkoló autókból kihallatszó hangos zene, valamint az ott élő lakókkal szembeni arrogáns magatartás Kecskemét szinte valamennyi városrészét érinti, de ez tapasztalható országos szinten is.
A helyi sajátosságokat figyelembe véve ezért több helyi önkormányzat alkotott olyan rendeletet, mely a szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartását korlátozta.
A polgármester ezért azt javasolja majd a csütörtöki közgyűlésen, hogy a lakosok éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében Kecskemét város panaszokkal leginkább érintett közigazgatási területén: Dobó István körút – Kisfaludy utca – Katona József tér – Kálvin tér - Csányi János körút - Móricz Zsigmond utca – Hornyik János körút – Kápolna utca – Széchenyi körút – Mária körút – Petőfi Sándor utca által határolt területen, és ezek környezetében elhelyezkedő épületekben korlátozzák a nyitva tartást 24.00 órától 06.00 óráig.
A rendelet hatályba lépésének időpontjaként 2012. május 1-jét javasolja Zombor Gábor.
A rendelet szabályait a már működő üzletekre vonatkozóan is alkalmazni kell, azzal, hogy azon vendéglátó üzlet üzemeltetőjének, aki 2012. május 1. napján már az e rendeletben meghatározott nyitvatartási időtől eltérően folytat vendéglátó tevékenységet, 2012. június 1-ig kérelmet kell benyújtania az eltérő nyitva tartás engedélyezése iránt.
Miután az engedélyeztetést akár már egy lakossági panasz esetén is megvonhatják, nehéz elképzelni, hogy a jelenleg működő szórakozóhelyek közül akár csak egy is engedélyt kap majd a hajnalig tartó nyitva tartásra. Információink szerint vállalkozói körökben még sokan nem is értesültek a készülő rendeletről, amely alapján ez lesz az utolsó előtti hétvége, melyen bulit rendezhetnek. Külön nehezíti a helyzetet, hogy van olyan beruházás, melyre az elmúlt hónapokban több tízmillió forintot költöttek.
A témára a következő napokban visszatérünk majd!

2012. április 14., szombat

ma este Autóscsárda!

lassan készülődés, indulás... és a legjobb zenék pörögnek :)


2012. április 10., kedd

Áprilisi TOP 20

nos.. az e heti TOP 20 lista, lehet belőle szombatra csemegézni :)
http://www.legalisdj.hu/joe

1. FLY PROJECT: Musica
2. FRISCO DISCO: One Way Ticket
3. NICKI MINAJ: Starships
4. LMFAO: Sorry For Party Rocking
5. DAVID GUETTA feat NICKI MINAJ: Turn Me On
6. BINGO PLAYERS ft FATBOY SLIM: Rattle Up
7. CHRIS LAKE: Sundown
8. STEVE JUDGE: Moving India
9. PLUMBERS: In The Club
10. DJ ANTONIE feat THE BEAT SHAKERS: Ma Chérie
11. FLO RIDA ft TAIO CRUZ: Hangover
12. SHAKIRA ft PITBULL: Rabiosa
13. CHRIS LAWYER vs DJ PP: Right On Time
14. AMNA: Tell me why
15. JAMIE WOON: Lady Luck
16. MICHAEL TELO: Ai Se Eu Te Pego
17. KIRÁLY LINDA ft RH3 & PRAS: Untried
18. MARTIN SOLVEIG: Big in Japan
19. SUNLOVERZ: Now That We Found Love
20. TOM BOXER feat J WARNER: Deep In Love